Esimerkkejä esitelmistäni

Esitelmiä voin räätälöidä ajallisesti ja sisällöllisesti vastaamaan kuulijoiden tarpeita. Esitelmiä varten tarvitsen vain sähköä; tuon oman tietokoneen ja projektorin mukanani.

Maailmanloppu 2012 - totuus myyttien takana
Tähtitieteellisten havaintojensa tarkkuudesta tunnettujen mayojen uskonnollisen kalenterin mukaan maailmanloppu, lopullinen sellainen, tulee joulukuussa 2012. Mihin ennustus perustuu ja onko meillä oikeasti syytä huoleen? Mitä sanovat muut aihetta käsittelevät ennustukset?
Ajanlasku - ajan syövereitä mittaamassa
Mitä aika on? Miten eri kulttuureissa on aikaa mitattu ja jaksotettu? Esitelmä valottaa miten nykyinen ajanlaskumme on kehittynyt ja voisiko sitä vieläkin tehdä paremmaksi?
Elää maailmankaikkeudessa - astrobiologia mullistaa maailmankuvaamme
Onko Maapallo äärettömän maailmankaikkeuden ainoa asuttu planeetta? Voiko elämää esiintyä muualla? Miksi meillä ei vielä ole minkäänlaista havaintoa Maapallon ulkopuolisesta elämästä? Mitä elämä itse asiassa on? Vastaukset saattavat yllättää.
Galaksien maailmankaikkeus - suuruuden maksimointia
Näkyvä maailmankaikkeus koostuu galakseista; näkymätön pimeästä aineesta ja pimeästä energiasta. Mitä nämä mieltäkääntävän suunnattomat galaksit ovat? Miten ja mistä maailmankaikkeus onkaan rakentunut.
Linnunrata - galaktinen kotimme
Millainen on kotigalaksimme? Asumme jättiläisspiraaligalaksissa, jossa on yli 100 miljardia tähteä ja valolta kestää 100 000 vuotta kulkea laidalta toiselle. Linnunradassa saattaa olla tuhansia asuttuja planeettoja omamme lisäksi. Mitä tiedämme kodistamme?
Maailmankaikkeuden historia - ajan alusta tähän päivään ja kauemmas
Esitelmässä käydään läpi koko maailmankaikkeuden historia alkuräjähdyksestä lähtien Maapallon muodostumiseen, elämän kehittymiseen ja nykyhetkeen sekä ennakoidaan tulevaa aina kaiken loppuun asti.
Tähtitieteen historia - vanhin tiede
Tähtitiede on vanhin tiede. Mitä tähtitaivaan ilmiöt merkitsivät egyptiläisille, babylonialaisille, intiaaneille, kiinalaisille ja antiikin kansoille? Kuinka he niitä tutkivat ja millaista tiedettä tekivät?
Uhka avaruudesta - voidaanko tuho välttää?
Asteroiditörmäys tappoi dinosaurukset sukupuuttoon 65 miljoonaa vuotta sitten. Asteroidi Apophis saattaa törmätä Maahan vuonna 2036. Mitä suuren kappaleen törmäys saa aikaiseksi? Onko meillä syytä huoleen? Mitä asialle voidaan tehdä?
Lisätietoja esitelmästä saat
viemällä kursorin yllä olevan
miniatyyrikuvan päälle.

Klikkaa miniatyyriä lukeaksesi
kuvan alla oleva selitys
esitelmän sisällöstä.